Men kan voorgedragen worden door verenigingen of bewoners. Vanaf nu kunnen verenigingen en/of bewoners hun sporters voordragen via dit online formulier, of door het nominatieformulier te downloaden en op te sturen.

Om in aanmerking te komen voor de prijzen, gelden de volgende criteria:

Sportman/sportvrouw van het jaar:
De genomineerden moeten geboren/getogen Gorcumers zijn en een duidelijk aantoonbare band hebben met de stad en/of tenminste 5 jaar lid zijn van een Gorcumse sportaanbieder. Voordragers van sporters wordt gevraagd alvorens rekening te houden met deze nominatiecriteria en een duidelijk aantoonbare band van een sporter met de stad goed te omschrijven. Vervolgens is die duidelijk aantoonbare band ter beoordeling van de jury.

Sportploeg van het jaar:
alle, mits verbonden aan een Gorcumse vereniging.

Sporttalent van het jaar:
de genomineerde mag op 31 december niet ouder zijn dan 18 jaar en moet verder aan de criteria voldoen die ook gelden voor sportman en sportvrouw van het jaar.

Sportinitiatief van het jaar:
alle, mits afkomstig van een Gorcumse vereniging óf met duidelijk belang voor inwoners van Gorcum. (mag dus ook een initiatief van bijvoorbeeld een school of instelling zijn)

Sportvrijwilliger van het jaar:
per Gorcumse vereniging mag maximaal ‘1 vrijwilliger’ worden voorgedragen welke verbonden is aan een Gorcumse vereniging en moet verder voldoen aan de criteria die gelden voor sportman en sportvrouw van het jaar. Ons doel is om van elke Gorcumse vereniging jaarlijks ‘1 vrijwilliger’ in het zonnetje te zetten, wat een mooie kans is voor alle Gorcumse verenigingen.

Samen Kunnen Groeien Award:
We weten: wat je aandacht geeft, groeit. En daarom nu dus ook door de Samen Kunnen Groeien Award. Een award voor de beste sportactiviteit in Gorinchem, om kinderen te stimuleren om te sporten of kennis te maken met sport.
Daarmee nodigen we iedereen in Gorinchem uit om de rol die wij als volwassenen hebben in het stimuleren van kinderen om te bewegen, met ons serieus te nemen. We nodigen iedereen uit om activiteiten te ontwikkelen rondom het bewegen voor kinderen.

Voorwaarden om genomineerd te worden voor de Samen Kunnen Groeien Award zijn:

  • een initiatief voor kinderen van 0 tot 13 jaar;
  • laagdrempelig;
  • makkelijk toegankelijk;
  • gedragen door sportverenigingen, scholen, bedrijven, al dan niet met behulp van vrijwilligers;
  • in samenwerking met elkaar;

Nomineer uw favoriet!

U kunt uw favoriet op twee manieren nomineren:
1. online, via het nominatieformulier,
of
2. door het downloaden van het nominatieformulier en deze in te sturen.


Insturen kan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of per post naar:
Gorcum Sportgala
Mattheus Wijtmansstraat 5
4206 WC Gorinchem

Nomineren kan uiterlijk tot zondag 15 maart 2020.